Zin in een dagje platteland? Ga de boer op en kom varkens kijken. Hier staan alle open dagen en evenementen waarbij je gratis een varkens zichtstal of varkenshouderij kan bezoeken.

Tienduizenden bezoekers tijdens het Weekend van het Varken

Het Weekend van het Varken op 14 en 15 september heeft een nieuw recordaantal bezoekers gehaald. Circa 41.500 mensen brachten een bezoek aan één van de 39 deelnemende varkenshouderijen! Op elk varkensbedrijf kon vanuit speciale kijkruimtes of vanuit de ramen naar de zeugen, biggetjes of de vleesvarkens gekeken worden. 

Varkenshouderij nederland

Lees meer...

Varkenshouders reageren op graffiti-actie Varkens in Nood

varkens je ziet ze wel | varkens in noodDierenactivisten van Varkens in Nood brachten de afgelopen dagen graffiti aan op fietspaden in varkensrijke gebieden in Nederland. Met hun actie ‘Varkens je ziet ze niet, maar ze zijn er wel’ vragen ze aandacht voor hun standpunt. Varkenshouders reageerden op de actie met een uitnodiging aan het publiek ‘Kom Varkens Kijken’. Met hun actie nodigen ze iedereen uit om zelf te komen kijken en ervaren hoe varkens leven en hoe varkenshouders elke dag voor hen zorgen. Dit kan tijdens het Weekend van het Varken op 14 en 15 september bij 39 boerderijen of het hele jaar door bij 25 varkens zichtstallen.

Lees verder op stapindestal.nl

Varkenshouders organiseerden fotoshoot met biggetjes

Tijdens de drukbezochte plattelandsmarkt in Gemert kon jong en oud op de foto met een biggetje in de hand. Ter plekke werd een mooie afdruk gemaakt en zo kon het souvenir gelijk mee naar huis. De varkenshouders van Gemert en omgeving hadden een mooie stand ingericht. Naast de fotoshoot konden ook grotere biggetjes geknuffeld worden. Er was een kunstenares die haar varkensschilderijen toonde en een heuse biggenrace mocht ook niet ontbreken.

In Gemert kon iedereen met een biggetje op de foto

Lees meer...

Biggen racen tegen kanker

Op 20 april vond in Montfoort de jaarlijkse Lentemarkt plaats en dit jaar was er een spectaculaire biggenrace. Met deze race wil het team BIG Challenge 8, bestaande uit varkenshouders uit Montfoort en omstreken, geld inzamelen voor de Alpe D’HuZes.

Biggenrace

Lees meer...

Open dag Twentse boerderijen

Op 14 april openden 11 boeren in Twente hun deuren voor het publiek. Ook de varkenshouderij van de familie Ter Keurs en de zorgboerderij en tevens varkenshouderij Erve Meyerinkbroek waren te bezichtigen. Naast de zeugen, biggen en vleesvarkens kunnen op de andere boerderijen ook koeien, geiten, paarden, kippen en bloemen bekeken worden en zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. 

Lees meer...

Dagje uit? Bezoek gratis een varkensbedrijf

In Nederland zijn 20 varkensstallen waar je vanuit speciale kijkruimtes het hele jaar door gratis en zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken. Kom gezellig met de hele familie kijken naar de biggetjes, zeugen en de vleesvarkens en leer alles over het dier en de varkenshouderij.

Lees meer...

Mogen Wij Wat Vragen Boer

Op zondag 23 september vindt de tweede editie plaats van het evenement Mogen Wij Wat Vragen Boer. Drie boerderijen in de omgeving van Tilburg zetten van 10.00 tot 17.00 uur hun deuren open voor publiek. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij een varkenshouderij, een melkveebedrijf en een edelhertenbedrijf. Ook kan iedereen al zijn vragen stellen aan de boer over het reilen en zeilen van een boerenbedrijf. Uiteraard kunnen ze ook diverse boerenproducten proeven. Op deze manier wil ik Rick Houweling, samen met mede organisator Mitchel Haagh, een positief beeld geven van het échte boerenleven. Rick, Mitchel en de ouders van Mitchel in hun varkensstal met 1 Ster Beter Leven Kenmerk.

Lees meer...

Gezinnen ontdekken varkenshouderij tijdens het Weekend van het Varken

Het Weekend van het Varken op 8 en 9 september heeft 37.500 bezoekers getrokken! Dit is bijna 40% meer dan de voorgaande editie. De bezoekers aan de 38 opengestelde varkensbedrijven waren vooral geïnteresseerd in de manier waarop varkens worden gehouden. Dat bleek met name uit de vele vragen die werden gesteld aan de varkenshouders.

weekendvanhetvarken2012

Lees meer...

Olympische Spelen voor biggen

Geniet u ook zo van alle beelden en verhalen die deze dagen voorbij komen van de Olympische Spelen? Kom dan tijdens het Weekend van het Varken kijken hoe onze biggen getraind zijn voor de spelen die wij op onze boerderij houden. De biggen leren met beloningen kunstjes, zoals over een een trappetje of door een band lopen.

Lees meer...

Op zoek naar het verhaal achter het vlees in de supermarkt

Als stadsmens word je bedolven onder prachtige marketingverhalen, beelden van toen of gekleurde verhalen in de media. In mijn ontdekkingstocht naar het eten van Nederland wordt steeds meer duidelijk dat dit niet de juiste referentiekaders zijn. Iedereen zou moeten praten met de ondernemer achter het eten en op die manier moeten uitvinden of het verhaal in de supermarkt klopt. Op deze manier kun je ook bewust kiezen in de supermarkt.

Geen varkenshouderijen bij open dagen

Lees meer...

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Waar lijken varkens op?

Varkens zijn bijzondere dieren. Ze lijken een beetje... Lees verder

Hoe ontwikkelt een biggetje weerstand tegen ziekten?

Als een biggetje geboren wordt heeft het nog geen weerstand... Lees verder

Varkens en speelgoed

Varkens zijn intelligente, nieuwsgierige dieren die... Lees verder

Hoe worden varkens zwanger gemaakt?

"En het ergste vind ik nog dat ze geen seks mogen hebben"... Lees verder

BIG Challenge 2012 is van start!

Op 3 juni is de Alpe d'Huzes 2012 geopend in een bomvol... Lees verder

©2018 Over Varkens