Olympische Spelen voor biggen

Geniet u ook zo van alle beelden en verhalen die deze dagen voorbij komen van de Olympische Spelen? Kom dan tijdens het Weekend van het Varken kijken hoe onze biggen getraind zijn voor de spelen die wij op onze boerderij houden. De biggen leren met beloningen kunstjes, zoals over een een trappetje of door een band lopen.

Biggen trainen voor Olympische Spelen

Om aan iedereen te laten zien wat wij als gepassioneerde varkenshouders voor werk doen, doen we dit jaar mee aan het Weekend van het Varken op zaterdag 8 en zondag 9 september. Iedereen is dan welkom om te kijken naar onze eigen Olympische Spelen. Samen met onze kinderen hebben we een speciaal speeltoestel voor de biggen gemaakt. We zijn hier sinds ruim een week mee aan het oefenen en je ziet dat de biggen en de kinderen er plezier in hebben. Het gaat allemaal spelenderwijs en op basis van beloning, want de biggen krijgen melk en brood als beloning.


Free Joomla Extensions

Weekend van het Varken

Op onze boerderij, een zogenaamd kernfokbedrijf, in het Brabantse Odiliapeel is tijdens het Weekend van het Varken volop kindervermaak zoals pony rijden, schminken, schilderen, snuitschieten (voetballen) en trampoline springen. Ook organiseren we diverse BBQ-demonstraties met proeverij van ons eigen boerderijvlees: echt (h)eerlijk varkensvlees. Iedereen kan onze bedrijfsfilm bekijken en vragen stellen. Wilt u weten hoeveel biggetjes een varken kan krijgen? Of wat een varken eet? Wij beantwoorden graag al uw vragen! Op zondag staat er bovendien een live verrassingsact op het programma om alle aanwezigen mee te laten delen in onze passie voor varkens.

Wat is een kernfokbedrijf?

Op onze varkenshouderij worden varkens gefokt. Dit betekent dat we 1100 kwaliteitszeugen hebben die biggetjes krijgen. De vrouwelijke biggen groeien op tot, genetisch gezien, de allerbeste fokzeugen die ook wel gelten genoemd worden. Op het bedrijf hebben we 5000 gelten die voldoen aan de hoogste eisen, ze zijn steeds gezonder, sterker, vitaler, robuuster en het vlees is smakelijker. De gelten worden verkocht aan andere varkenshouders die een vermeerderingsbedrijf hebben. Op een vermeerderingsbedrijf worden de varkens ingezet als moeder om biggetjes te krijgen.

Overeenkomsten tussen topsporters en varkenshouders

Net zoals topsporters streven wij als varkenshouders steeds naar een hoger niveau en zijn we nooit tevreden. Je moet perfectionistisch zijn om in de top mee te draaien. En dat is wat de Nederlandse varkenssector is, we behoren tot de absolute wereldtop. De Nederlandse varkenssector is wereldwijd gezien een voorbeeld en dat komt omdat Nederlandse varkenshouders veel tijd, kennis en financiële middelen investeren in diergezondheid, welzijn, milieu en duurzaamheid. We hebben passie voor varkens en deze trots mogen, nee moeten we, meer uitstralen naar de consument. 

Bezoek onze boerderij tijdens het Weekend van het Varken

Peters van Dijk VOF
Oudedijk 129
5409 TJ Odiliapeel

Zaterdag 8 september van 13.30 – 17.00 uur
Zondag 9 september van 10.00 – 17.00 uur

Bekijk de andere 37 boerderijen die meedoen aan het Weekend van het Varken

Marielle in de kraamstal van de varkenshouderijAbonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Recordaantal mensen bezocht in 2011 een varkensbedrijf

Stichting Varkens in Zicht heeft in 2011 een record... Lees verder

Varken als huisdier

Wij komen als dierenarts regelmatig problemen tegen... Lees verder

Varkens en speelgoed

Varkens zijn intelligente, nieuwsgierige dieren die... Lees verder

Varkensrassen in de Nederlandse varkenshouderij

Welke rassen worden in de Nederlandse Varkenshouderij... Lees verder

Mijn eerste Alpe d’HuZes voor BIG Challenge

Dit jaar fietste ik voor het eerst mee met Big Challenge,... Lees verder

©2018 Over Varkens