Duurzaam betekent letterlijk dat iets lang kan blijven bestaan. Iets is duurzaam als het nu en in de toekomst geen schade toebrengt aan de aarde, het milieu of aan andere mensen. In de veehouderij heeft duurzaamheid daarnaast ook betrekking op het houden van dieren en het op een verantwoorde manier produceren van vlees.

Een bijeenkomst van hoop dichtbij de hemel

Een bijeenkomst van hoop dichtbij de hemel

Op 4 juni is het team van BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, op een berghelling van de Alpe d’Huez bijeen gekomen voor een bijeenkomst ter inspiratie, motivatie en om te (ge)denken. Met alle fietsers, vrijwilligers en supporters waren dit zo’n 400 mensen. Uit het team vertelden vier kanjers waarom zij hier op de berg strijden tegen kanker. Als speciale gasten waren Maarten Peters & Margriet Eshuijs en Martin en Wilma (van de glossy/ BzV) ook aanwezig. 

Lees meer...

Zijn varkens groen?

Varkens zijn niet groen van kleur, ze zijn meestal roze of ze hebben zwarte of bruine vlekken. Waarom zijn varkens dan toch groen? Ze eten van alles wat overblijft uit de levensmiddelenindustrie en daarom zijn ze heel duurzaam. Bekijk het filmpje.

Lees meer...

Echt duurzaam?

Trending topics anno 2012 zijn 'Food en Duurzaam'. Bij voorkeur in de volgorde: Duurzaam food. Eerlijk geproduceerd eten met rekenschap voor mens, dier en omgeving is verworden tot ultiem marketinginstrument. Of laten we het zo stellen: Vele aanbieders van eten waaronder supermarkten maken er handig gebruik van. Maar wat verstaan we er nu eigenlijk onder en wie moet er zorgen voor duurzaamheid?

Er zijn 3 aardbollen nodig om iedereen in de toekomst van voedsel te voorzien

Lees meer...

Varkens recyclen weggegooid voedsel - Wat eten varkens?

Nederlandse voedselfabrieken en supermarkten gooien massaal hoogwaardig en natuurlijk voedsel weg. Gezond voedsel van topkwaliteit maar niet meer helemaal top voor de verkoop. Er zit bijvoorbeeld een kleine afwijkingen in de smaak, de kleur of de verpakking van het product. Nederlandse varkens zijn er blij mee. Zij verwerken reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie en supermarkten tot varkensvlees. Zo wordt het verbranden van goed voedsel in vuilverbrandingsovens voorkomen.

Varkens recyclen weggegooid voedsel - Wat eten varkens?

Lees meer...

Wat zijn megastallen?

Schaalvergroting is een ontwikkeling die jarenlang bezig is, in allerlei sectoren. Vroeger werden er op elk boerenbedrijf varkens gehouden. Maar in de jaren na de Tweede Wereldoorlog zijn de Nederlandse boeren zich sterk gaan specialiseren. Ongeveer 1,2% van de bedrijven valt nu onder de noemer megastal.

Lees meer...

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Dagje uit? Bezoek gratis een varkensbedrijf

In Nederland zijn 20 varkensstallen waar je vanuit... Lees verder

Ik kies voor

Nog even en dan zijn er weer verkiezingen. U kunt weer... Lees verder

Tienduizenden bezoekers tijdens het Weekend van het Varken

Het Weekend van het Varken op 14 en 15 september heeft... Lees verder

Nederlanders geven meer geld uit aan vlees

Ondanks de economische omstandigheden is in 2012... Lees verder

Hoera, de zeug is zwanger!

In Nederland zijn verschillende soorten varkenshouderijen.... Lees verder

links Duurzaamheid

©2018 Over Varkens