Varkens en speelgoed

speelgoed varkenVarkens zijn intelligente, nieuwsgierige dieren die hun omgeving graag onderzoeken door te wroeten, snuffelen en ruiken. Om dit natuurlijke gedrag zo goed mogelijk te kunnen uiten, geven varkenshouders hun dieren speciaal ontwikkeld varkensspeelgoed. Jaarlijks besteden Nederlandse Varkensboeren ruim 5 miljoen euro aan speciaal varkensspeelgoed.

Dit speelgoed is veilig voor dieren en robuust zodat het lang meegaat. Het daagt varkens uit om lekker te wroeten, snuffelen en ruiken. Lekker spelen is gezond voor varkens. Nederlandse varkenshouders geven daarom elk jaar zo'n 5 miljoen euro uit aan speciaal speelmateriaal zoals de Super Swing Bubble, Wroezelaar, speelballen, speeltouw en speelkettingen. Varkens spelen graag met ballen. Ze bewegen de bal met hun snuit en spelen voetbal door met hun pootjes tegen de bal te trappen. Speelgoed dat van vorm verandert of beweegt vinden varkens, net als kleine kinderen heel boeiend.

Populair onder varkens is ook eetbaar speelgoed zoals de Likblok en strotabletten. Naast het speciaal ontwikkelende varkensspeelgoed, geven varkenshouders hun dieren ook speelmateriaal dat op elke boerderij voor handen is zoals stro, ruwvoer en maïs. Deze bestedingen komen nog eens bovenop de genoemde uitgaven voor varkensspeelgoed.

In december 2011 is een speciale website http://www.varkensspeelgoed.nl gemaakt waarop varkenshouders het varkensspeelgoed kunnen bestellen.

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Biogas verwarmt varkensstallen

Mest is een waardevolle energiebron. Bij het vergisten... Lees verder

Varkensboer leert varkens om naar de wc te gaan

Op 22 maart hield de familie Roes een open dag in hun... Lees verder

Gelukkig zijn er de pleegmoeders

De draagtijd van een varken is 3 maanden, 3 weken en... Lees verder

Biggetjes, hoe worden ze geboren?

De geboorte van biggetjes geeft in het algemeen niet... Lees verder

Varkensvlees is gezellig

Enige weken geleden hebben we met onze familieleden... Lees verder

©2018 Over Varkens