Varkens en speelgoed

speelgoed varkenVarkens zijn intelligente, nieuwsgierige dieren die hun omgeving graag onderzoeken door te wroeten, snuffelen en ruiken. Om dit natuurlijke gedrag zo goed mogelijk te kunnen uiten, geven varkenshouders hun dieren speciaal ontwikkeld varkensspeelgoed. Jaarlijks besteden Nederlandse Varkensboeren ruim 5 miljoen euro aan speciaal varkensspeelgoed.

Dit speelgoed is veilig voor dieren en robuust zodat het lang meegaat. Het daagt varkens uit om lekker te wroeten, snuffelen en ruiken. Lekker spelen is gezond voor varkens. Nederlandse varkenshouders geven daarom elk jaar zo'n 5 miljoen euro uit aan speciaal speelmateriaal zoals de Super Swing Bubble, Wroezelaar, speelballen, speeltouw en speelkettingen. Varkens spelen graag met ballen. Ze bewegen de bal met hun snuit en spelen voetbal door met hun pootjes tegen de bal te trappen. Speelgoed dat van vorm verandert of beweegt vinden varkens, net als kleine kinderen heel boeiend.

Populair onder varkens is ook eetbaar speelgoed zoals de Likblok en strotabletten. Naast het speciaal ontwikkelende varkensspeelgoed, geven varkenshouders hun dieren ook speelmateriaal dat op elke boerderij voor handen is zoals stro, ruwvoer en maïs. Deze bestedingen komen nog eens bovenop de genoemde uitgaven voor varkensspeelgoed.

In december 2011 is een speciale website http://www.varkensspeelgoed.nl gemaakt waarop varkenshouders het varkensspeelgoed kunnen bestellen.

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Geen varkens knuffelen, wel varkens kijken op 20 locaties

In Nederland zijn 20 varkens zichtstallen waar iedereen... Lees verder

Begrippen in de varkenshouderij

In de veehouderij worden door varkenshouders veel namen... Lees verder

De open dag van een mega nieuw bedrijf

Onlangs heb ik een open dag georganiseerd bij een splinternieuw... Lees verder

Hygiëne in varkenshouderijen

Varkenshouderijen in Nederland vinden het zeer belangrijk... Lees verder

Olympische Spelen voor biggen

Geniet u ook zo van alle beelden en verhalen die deze... Lees verder

©2018 Over Varkens