Ik kies voor

Nog even en dan zijn er weer verkiezingen. U kunt weer stemmen op legio partijen met evenzoveel partijprogramma’s. Op wie u stemt, dat moet u uiteraard zelf beslissen. Maar vraagt u zich wel eens af waarom u op die persoon stemt? Is dat het uiterlijk, de oneliners of toch op basis van inhoud? Het laatste zou ik u adviseren.

Ik kies voor

Prachtig platteland

We hebben in Nederland een prachtig buitengebied met veel natuur, recreatie en bedrijvigheid. Er zijn talloze mensen die in dat buitengebied wonen en werken. Zij zijn het dan ook die er voor zorgen dat u er van kunt genieten, als u dat uit komt.

Landbouw in Nederland

In dat buitengebied vindt ook veel landbouw plaats. Landbouw is hard nodig om voedsel te produceren. Voedsel voor u, maar ook voor vele anderen in de wereld. De productie van voedsel ligt als het ware onder een vergrootglas; allerlei instanties kijken mee over de schouder van de producenten of de productie op een verantwoorde, duurzame manier plaats vindt. Dat is terecht. Goede voeding is één van de eerste levensbehoefte en niemand moet zich zorgen hoeven te maken over de kwaliteit en betrouwbaarheid van in Nederland geproduceerde voedsel.

De randvoorwaarden voor een verantwoorde voedselproductie en voor een evenwichtig buitengebied worden geschapen door de overheid. In de tweede kamer is het daarom van belang dat daar mensen zitting hebben met verstand van landbouw en veeteelt én voedselproductie. En dat is nu juist waar ik me zorgen over maak. Slechts enkele kandidaten die op de kieslijsten staan, komen echt uit de landbouw en beschikken over de expertise op dit terrein.

Stem wijzer!

Ook de stellingen uit de stemwijzer, die kunnen worden beantwoord met ja, nee en geen van beide laten weinig ruimte voor nuancering of achtergrondinformatie over voedselproductie en de veehouderij. Toch wil ik u vragen: stem wijzer! Als u zich voorbereidt op 12 september: houdt dan voor ogen dat in Nederland veel en goed voedsel geproduceerd moet worden om de bevolking, en dus ook u, te voeden. Kijk naar de verschillen in de partijprogramma’s, want een duurzame landbouw en veehouderij zijn letterlijk van levensbelang!Lees ook dit artikel

Alles over de varkenshouderij in Nederland

In Nederland zijn ongeveer 8.300 bedrijven waar varkens worden gehouden. Het overgrote deel van de varkenshouders heeft een gespecialiseerd bedrijf met inkomsten uitsluitend of voornamelijk uit de ...

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Geen varkens knuffelen, wel varkens kijken op 20 locaties

In Nederland zijn 20 varkens zichtstallen waar iedereen... Lees verder

Nederlanders geven meer geld uit aan vlees

Ondanks de economische omstandigheden is in 2012... Lees verder

Biggen, hoeveel kan een varken er krijgen?

Veel mensen denken dat een zeug 8 biggetjes krijgt,... Lees verder

Weten waar varkensvlees vandaan komt (2)

Zoals in mijn vorige verhaal te lezen is, ben ik verbaasd... Lees verder

11 Weetjes over de Nederlandse varkenshouderij

Wist je dat de varkenshouderij in Nederland wereldwijd... Lees verder

links Natuur en milieu

©2017 Over Varkens