Het transport van biggen en varkens

Cees Oostrom Hoe worden varkens vervoerd? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied? Cees Oostrom, voorzitter van de sector Varkenshandel en biggen van de Nederlandse Bond voor Handelaren in Vee (NBHV) legt uit.

Lees meer...

 

aanmelden nieuwsbrief

Over deze site

Overvarkens.nl is een site van de Nederlandse varkenshouderij bedoeld voor mensen die meer willen weten over de varkenssector. Overvarkens.nl wordt gefinancierd door de varkenshouderij via het Productschap Vee en Vlees.

De Nederlandse varkenshouderij gelooft in openheid en transparantie. De sector streeft ernaar om  in samenspraak met Nederlanders inhoud en vorm te geven aan een moderne varkenshouderij met voldoende draagvlak in de samenleving. Dit streven vereist om te beginnen inzicht in de sector. Overvarkens.nl biedt door middel van nieuwsberichten, blogs, achtergrondartikelen, foto's, video's en events inzicht in de varkenshouderij. We nodigen iedereen uit de varkenshouderij te ontdekken!

Voor vragen of opmerkingen over deze site kunt u contact opnemen.

Login

Gebruik het menu om in te loggen ->

Voor Varkenshouders


Promotiematerialen bestellen »

23 oktober 2012
Heb jij wat te vertellen? Kom maar op, wij zetten je verhaal op film. Tijdens LIV Hardenberg start deze filmactie voor varkenshouders. Varkenshouders worden uitgenodigd zelf met een idee te komen voor een film over het eigen bedrijf op kosten van de Informatiecampagne Varkenshouderij van PVV, NVV en LTO.

Filmactie

Een film die in 3 minuten het verhaal vertelt over het bedrijf en dat tevens bijdraagt aan de informatievoorziening over de Nederlandse varkenshouderij. Het moet kijkers (doelgroep: gezinnen met jonge kinderen) een nieuwe, verrassende of frisse kijk geven op wat er achter de staldeuren gebeurt. Insturen kan tot 1 december 2012.

Een driekoppige jury bestaande uit Productschap Vee en Vlees, LTO en NVV beoordelen de inzendingen op basis van de volgende criteria:

  • Past in het concept 'Vertel je eigen verhaal'
  • Sluit aan bij de interesse van de doelgroep (gezinnen met jonge kinderen)
  • Draagt bij aan de informatievoorziening over de varkenshouderij
  • Is het idee creatief en origineel
  • Is het haalbaar en betaalbaar
  • Bruikbaar voor verdere informatievoorziening over de varkenshouderij

Daarnaast worden de films verspreid in de varkenshouderij om te tonen tijdens open dagen, op websites en op youtube.com.

Interesse? Kom dan tijdens LIV Hardenberg naar de stand van Productschap Vee en Vlees, stand 425.

15 september 2012
Oproep: Varkenshouders gezocht voor het Weekend van het Varken 2013

De Stichting Varkens in Zicht is op zoek naar varkensbedrijven die mee willen doen aan het Weekend van het Varken 2013 in september 2013. Wilt u burgers laten zien hoe de varkenshouderij er nu echt uitziet doe dan mee! Vooral in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Flevoland zoeken we varkensbedrijven die twee dagen lang bezoekers te woord willen staan en leuke activiteiten voor kinderen willen organiseren op het bedrijf. Alle varkensbedrijven kunnen meedoen, of u nu een vermeerderingsbedrijf heeft, een gesloten bedrijf of juist een bedrijf met fokvarkens. Het maakt niet uit of u groot of klein bent en u hoeft ook geen speciale kijkruimte te hebben.

Helpt u mee?
Bent u bereid om uw bedrijf open te stellen voor publiek dan ontvangt u naast duizend tot duizenden bezoekers ook een vergoeding van de Stichting Varkens in Zicht. Neem voor meer informatie contact op met Mechie Beurskens-Voermans van de Stichting Varkens in Zicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 38 43 67 09.

Disclaimer

Ondanks de zorg en aandacht die wij besteden aan de samenstelling van www.overvarkens.nl, is het mogelijk dat de informatie die op www.overvarkens.nl gepubliceerd wordt, onvolledig, onjuist en/of niet up-to-date is. Fouten kunnen niet altijd voorkomen worden.

Wij sluiten alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortkomt uit, of in enig opzicht verband houdt met, het gebruik van www.overvarkens.nl, of met de tijdelijke onmogelijkheid om www.overvarkens.nl te kunnen raadplegen.

Pers

Voor alle persvragen rondom de Nederlandse varkenssector kunt u contact opnemen met Pascalle de Ruyter van het Productschap Vee en Vlees: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">'+addy_text78130+'<\/a>'; //-->  of 079 368 71 00. Voor vragen over deze website kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contact opnemen met Mellanie Vellekoop-Spuij van het Productschap Vee en Vlees: 079 368 79 36.

Persbericht 23 augustus 2012

Het Weekend van het Varken is leuk, leerzaam en gratis!

Op zaterdag 8 en zondag 9 september kan iedereen bij 38 varkensbedrijven in heel Nederland varkens komen kijken en zelf ontdekken hoe varkens gehouden worden. Ook zijn er leuke activiteiten georganiseerd zoals een streekproductenmarkt, biggetjes knuffelen, schilderen, schminken, snuitschieten (voetballen), meedoen aan een quiz of spelen op het springkussen.

Ontdek de varkenshouderij
Weet u hoeveel biggetjes een varken krijgt? Of wat een varken eet? U kunt al uw vragen stellen aan de varkenshouders. Kijk op www.stapindestal.nl voor een boerderij bij u in de buurt.

De stichting Varkens in Zicht organiseert voor de zesde keer het Weekend van het Varken om de moderne varkenshouderij voor iedereen toegankelijk en inzichtelijk te maken. Vorig jaar trok het educatieve gratis uitje meer dan 27.000 bezoekers en dit jaar is er nog meer te zien en te beleven. Tijdens het Weekend van het Varken zijn allerlei soorten varkensbedrijven gratis te bezoeken, want varkens kunnen op verschillende manieren gehuisvest worden.

Het hele jaar door varkens kijken
Naast het Weekend van het Varken zijn er in Nederland 20 varkensstallen waar iedereen het hele jaar door gratis en zonder afspraak varkens kan bekijken in een speciale kijkruimte. Ook in het weekend en op feestdagen vinden de varkenshouders het leuk dat bezoekers interesse hebben in de varkenshouderij. De adressen en openingstijden van deze zichtstallen vindt u op www.stapindestal.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mechie Beurskens-Voermans via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 38 43 67 09.

Inlogformulier

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Varkenshouderij wil meer energie besparen

In de wereldwijde zoektocht naar nieuwe energiebronnen... Lees verder

Varkensarts is steeds vaker kwaliteitsadviseur

Een varkensarts is er voor zieke varkens, wordt vaak... Lees verder

Wat eten varkens?

Maïs, erwten, patat, vla, koek, tarwe. Varkens zijn... Lees verder

Kleurplaten varken

Ben je op zoek naar een varken kleurplaat? Hier staan... Lees verder

Varkensstal van de toekomst

De familie Oosterlaken in Beers heeft een gloednieuwe... Lees verder

©2018 Over Varkens