Varkens

Gemaakt op dinsdag 11 november 2014 / Varkenshouderij
Tags: varkens, stallen, verwarming, koeling, varkenshok
Een varkensstal bouwen of renoveren gebeurt niet van de ene op de andere dag. Er komt veel bij kijken voordat zo’n nieuwe stal daadwerkelijk gerealiseerd is. Mari van Genugten van bouwbedrijf Genugten-Agri, ... lees verder »
Gemaakt op maandag 03 november 2014 / Varkensvlees
Tags: varkensvlees, karbonade, speklapje, HAS hogeschool, varken
Opgegroeid op de boerderij en nu als boerin/docent HAS hogeschool kom ik er steeds vaker achter dat ik bevoorrecht ben. Ik leef in het buitengebied, mijn kinderen kunnen op ons erf buiten spelen. Het allerliefste ... lees verder »
Gemaakt op dinsdag 09 september 2014 / Voer en gezondheid
Tags: dierenarts, varkens, gezondheid, veearts, antibiotica, gezonde varkens
Een varkensarts is er voor zieke varkens, wordt vaak gedacht. Dat was vroeger inderdaad zo, maar tegenwoordig houdt de varkensarts zich vooral bezig met gezonde dieren. Preventie van ziektes: daar draait ... lees verder »
Gemaakt op maandag 06 januari 2014 / Overig
Tags: Veetransport, Varkenstransport, Varkensvervoer, Varkens, Biggen, Verklaring Verordening Varkenslevering (VVL), Varkenshandel, Transport varkens, Vervoer Varkens
Hoe worden varkens vervoerd? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied? Cees Oostrom, voorzitter van de sector Varkenshandel en biggen van de Nederlandse Bond voor Handelaren in Vee (NBHV) ... lees verder »
Gemaakt op woensdag 04 december 2013 / Het Varken
Tags: varkensrassen, varkens, varkenshouderij, Nederlands landvarken, ontwikkeling varkensrassen
Welke rassen worden in de Nederlandse Varkenshouderij gebruikt? En waar komen deze rassen vandaan? Peter Loenen, communicatiemanager van Topigs (de grootste varkensfokkerijorganisatie in Nederland) beantwoordde ... lees verder »
Gemaakt op donderdag 03 oktober 2013 / Varkenshouderij
Tags: stalinrichting varkens, stallenbouw varkens, ontwikkeling varkensstal
Een varkensstal of een zwijnenstal wordt meestal gezegd als het ergens een puinhoop of een vuillakkerij is. Dit heeft heel erg te maken met het beeld zoals dat bij veel mensen op het netvlies ligt dat ... lees verder »
Gemaakt op donderdag 19 september 2013 / De boer op
Tags: weekend van het varken, varkens in zicht, stap in de stal, varkenshouderij
Het Weekend van het Varken op 14 en 15 september heeft een nieuw recordaantal bezoekers gehaald. Circa 41.500 mensen brachten een bezoek aan één van de 39 deelnemende varkenshouderijen! Op elk varkensbedrijf ... lees verder »
Gemaakt op dinsdag 10 september 2013 / Varkenshouderij
Tags: weekend van het varken, stichting varkens in zicht, varkenshouderij, stap in de stal
Heb je dit weekend nog geen plannen? En heb je eigenlijk geen idee waar je stukje varkenvlees precies vandaan komt? Stap dan op zaterdag 14 en zondag 15 september in de stal tijdens het Weekend van het ... lees verder »
Gemaakt op dinsdag 27 augustus 2013 / Varkensvlees
Tags: kookwedstrijd, varkensvlees, varkensvlees gerecht
Varkensvlees is lekker, veelzijdig, gezond en betaalbaar. Ideaal als basis voor de beste gerechten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Speciaal daarom organiseert Varkens Vandaag voor de tweede ... lees verder »
Gemaakt op donderdag 22 augustus 2013 / De boer op
Tags: varkens in nood, stichting varkens in nood, varkens je ziet ze niet, maar ze zijn er wel, weekend van het varken, varkens, varken, zichtstallen
Dierenactivisten van Varkens in Nood brachten de afgelopen dagen graffiti aan op fietspaden in varkensrijke gebieden in Nederland. Met hun actie ‘Varkens je ziet ze niet, maar ze zijn er wel’ vragen ze ... lees verder »
Gemaakt op dinsdag 28 mei 2013 / Voor kinderen
Tags: varkenshouderij, zichtstal, stap in de stal
Als varkenshouders willen wij graag iedereen laten zien wat er zoal gebeurt op een varkensbedrijf. We willen volwassenen en kinderen leren hoe voedsel geproduceerd wordt. Daarom hebben we een open dag ... lees verder »
Gemaakt op vrijdag 24 mei 2013 / Varkenshouderij
Tags: dierenwelzijn, antibioticagebruik veehouderij, varkensvlees
... veehouderij Het antibioticagebruik dient per 2015 verlaagd te zijn met 70% ten opzichte van 2009 en alleen nog incidenteel te worden benut. Er is overeen gekomen, dat voor het voer uiterlijk in 2015 ... lees verder »
Gemaakt op maandag 06 mei 2013 / Voer en gezondheid
Tags: varkenshouderij, varkensstallen, hygiëne varkensstal
Varkenshouderijen in Nederland vinden het zeer belangrijk dat hun stallen schoon zijn zodat bacteriën gedood worden en ziektekiemen geen kans hebben. Er wordt dan ook vaak en grondig schoongemaakt. Dit ... lees verder »
Gemaakt op donderdag 02 mei 2013 / Varkenshouderij
Tags: vleesvarkens, varkenstransport, varkensslachterij, vleesindustrie, video
Eén keer per twee weken gaan bij onze varkenshouderij 180 vleesvarkens weg van het bedrijf. Deze dieren zijn dan tussen de drie en vier maanden bij ons geweest en ze zijn flink gegroeid van 25 kg tot een ... lees verder »
Gemaakt op dinsdag 16 april 2013 / Varkenshouderij
Tags: varkenshouderij, open dag varkenshouderij, varkenssector
De familie Oosterlaken in Beers heeft een gloednieuwe varkensstal 'Hoeve de Hulshof'. Deze varkensstal van de toekomst is bijzonder en dat is van de buitenkant al te zien. Het ontwerp van de varkensstal ... lees verder »
Gemaakt op dinsdag 16 april 2013 / Varkenshouderij
Tags: varkenshouderij, vallei boert bewust, big, zichtstal
Op 20 april ging Vallei boert Bewust van start. Binnen Vallei Boert Bewust zoeken boeren uit de Vallei-streek van Gelderland en Utrecht actief het contact met de burger op. Op deze manier willen zij iedereen ... lees verder »
Gemaakt op donderdag 11 april 2013 / De boer op
Tags: big challenge, biggen, varkenshouderij
... Challenge is een actie vanuit de Nederlandse veehouderij in de strijd tegen kanker. De actie is gestart in 2009 door oprichter Herman Houweling vanuit de varkenshouderij en is nu uitgebreid met de melkvee ... lees verder »
Gemaakt op donderdag 04 april 2013 / De boer op
Tags: video, varkenshouderij, open dag, zeugen, varkens
Op 14 april openden 11 boeren in Twente hun deuren voor het publiek. Ook de varkenshouderij van de familie Ter Keurs en de zorgboerderij en tevens varkenshouderij Erve Meyerinkbroek waren te bezichtigen. ... lees verder »
Gemaakt op maandag 18 maart 2013 / Varkenshouderij
Tags: varkenshouderij, varkensboer, vleesvarken, duurzame veehouderij
Op 22 maart hield de familie Roes een open dag in hun nieuwe duurzame en diervriendelijke vleesvarkensstal in Groenlo. Bijzonder zijn de speciale varkens-toiletten. Varkensboer Bjorn Roes gaat zijn dieren ... lees verder »
Gemaakt op dinsdag 12 maart 2013 / Varkensvlees
Tags: varkensvlees, voedselkwaliteit, varkensslachterij
Pas geleden heb ik eens een middag wat anders gedaan. Ik was nieuwsgierig naar het volgende: hoe maak ik worst? Ik had al eens rondgesnuffeld op internet, maar ik wilde het een keertje zelf doen. Dus schreef ... lees verder »
Pagina 1 van 3

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Lang bewaarde geheimen over de varkenshouderij

Wist u dat varkens de reststromen van de humane voedingsbranche... Lees verder

Crowdsourcing project Meat your Own zoekt vleesliefhebbers

Consumenten die willen meedenken over de kwaliteit... Lees verder

Hoe worden varkens zwanger gemaakt?

"En het ergste vind ik nog dat ze geen seks mogen hebben"... Lees verder

Varkens houden in Nederland, ervaar het zelf

Op zoek naar informatie over het varken? Of wil je... Lees verder

Mogen Wij Wat Vragen Boer

Op zondag 23 september vindt de tweede editie plaats... Lees verder

©2018 Over Varkens