Bent u ooit naar een open dag geweest in de varkenshouderij?

Er is veel commentaar op de varkenshouderij. We zijn niet transparant genoeg, we praten te weinig, we zijn te groot of we willen te veel. Eigenlijk allemaal stellingen die ingegeven zijn door de emotionele druk vanuit anti-partijen en menig politieke partij. Journalistiek doet er graag nog een schepje bovenop en Nederland is in rep en roer als het om de intensieve veehouderij gaat.

Maar is deze angst wel terecht? Bent u persoonlijk wel eens in gesprek gegaan met iemand uit de veehouderij? De meesten zullen moeten beamen: “Neen” en dat is jammer want we worden wel beoordeeld op basis van deze onwetendheid en daar zijn vele bedrijven en daarmee ook vele gezinnen de dupe van.

1800 varkens met Beter Leven Kenmerk

Wijzelf hebben het afgelopen jaar onze nieuwe varkensstal in gebruik mogen nemen. Na een lange procedure vooraf en met hulp van vele deskundige partijen staat er een prachtige stal. Een vleesvarkensstal voor 1800 Beter Leven Kenmerk varkens en ook nog eens met het label 1 ster van de Dierenbescherming. Een stal die volledig voldoet aan de allerlaatste eisen en daar zelfs nog een schepje bovenop. Dit allemaal om tegemoet te komen aan de consument, aan de maatschappij. Er is ook geïnvesteerd in een zichtstal zodat eenieder die dat wil een kijkje kan nemen in ons bedrijf. Wij hebben niets te verbergen en dat durven we ook te laten zien.


Free Joomla Extensions

4.000 mensen bezochten onze stal tijdens het Weekend van het Varken

Onze bouw werd afgesloten met 2 open dagen tijdens het Weekend van het Varken en op beide dagen ook toegankelijk voor iedereen. Een gemêleerd gezelschap van mensen, jong en oud, boer en burger. 4000 mensen zijn er maar liefst op af gekomen en de reacties waren geweldig. Mensen hebben totaal geen voorstelling van wat er werkelijk zich afspeelt in onze stallen en door de open dag zijn er heel wat meningen bijgesteld op een positieve manier.

4000 mensen die, als ze nu langs onze varkenshouderij komen, niet negatief reageren maar positief. Ze weten wat er zich in dat grote gebouw afspeelt en dat doet niet alleen die burger goed maar zeker ook ons, de ondernemer. En die burger heeft nu ook begrip waarom wij op deze manier varkens houden, waarom het gebouw een bepaalde omvang heeft. Die burger heeft met eigen ogen kunnen zien dat wij tegemoet komen aan welzijn, milieu, gezondheid en omgeving. Dagelijks komen er mensen in de zichtstal en ook zij zijn positief.

"Een loungeruimte voor de varkens"

Waarom ook niet, de dieren worden goed verzorgd, ze liggen er comfortabel bij en worden op tijd voorzien van een hapje en een drankje. Een bezoeker schreef dat het wel omschreven mocht worden als een heerlijke loungeruimte voor de dieren en zulke opmerkingen doen mij als varkenshouder goed want dan durft die consument verder te kijken en is onze werkwijze begrepen.

Natuurlijk kan niet iedereen een zichtstal maken, niet elk bedrijf of elke ondernemer is daarvoor geschikt en dat moeten we ook van elkaar accepteren maar door gewoon eens naar een open dag te gaan of bedrijven tijdens het Weekend van het Varken bezoeken, zullen velen van u met een andere blik door het Nederlandse landschap rijden en kunnen beamen... die boeren doen het zo slecht nog niet.Lees ook dit artikel

Bruin wild zwijn is veranderd in roze varken

Het wilde zwijn ziet er met zijn bruine vacht heel anders uit dan het roze varken dat wij in Nederland kennen. Terwijl de roze varkens nakomelingen zijn van het wilde zwijn dat in de bossen leeft. ...

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

187 producten worden gemaakt van een varken

In Nederland leven 12 miljoen varkens (cijfers 2011)... Lees verder

Olympische Spelen voor biggen

Geniet u ook zo van alle beelden en verhalen die deze... Lees verder

Dagje uit? Bezoek gratis een varkensbedrijf

In Nederland zijn 20 varkensstallen waar je vanuit... Lees verder

Varkensarts is steeds vaker kwaliteitsadviseur

Een varkensarts is er voor zieke varkens, wordt vaak... Lees verder

Varken geluid

Varkens praten met elkaar door tientallen verschillende... Lees verder

©2018 Over Varkens