Biggen knuffelen bij start Vallei boert Bewust

Op 20 april ging Vallei boert Bewust van start. Binnen Vallei Boert Bewust zoeken boeren uit de Vallei-streek van Gelderland en Utrecht actief het contact met de burger op. Op deze manier willen zij iedereen betrekken bij wat er op hun boerderij gebeurt. Na de officiële start was iedereen van harte welkom om bij de varkens zichtstal in Lunteren biggetjes te knuffelen en het Valleivarken te proeven.

Big knuffelen bij Vallei boert Bewust - Bron Varkens Vandaag

Interactie via open dagen, social media, boerderij-educatie

Bedrijven die meedoen aan Vallei Boert Bewust krijgen een bedrijfslabel. Deze bedrijven zijn niet per definitie bewuster of beter dan hun buren. Maar ze zijn wel nadrukkelijk visitekaartjes van de sector die het verhaal van de hele sector op een goede manier uitdragen. De bedrijven zijn te herkennen aan een bord met logo van Vallei Boert Bewust. Er wordt gestart vanuit de varkenshouderij, later dit jaar haken ook de melkveehouderij en de pluimveehouderij aan.

De boeren vertellen het verhaal van de sector aan de hand van de volgende thema's: maatschappij, landschappelijke inpassing van het bedrijf, energie, milieu, mest, dierenwelzijn en dierengezondheid. De belangrijkste voorwaarde om mee te doen met Vallei Boert Bewust is de interactie met de burgers in de Vallei. Dat kan op vele manieren, bijvoorbeeld via open dagen, boerderij-educatie, Social Media of een meeloopdag op een boerderij.

Varkenshouder Jan Overeem over Vallei Boert Bewust


Free Joomla Extensions

Start Vallei boert Bewust

Op 20 april vond de officiële start van het project plaats bij een varkenshouder in Voorthuizen. Ook werd daar de website www.valleiboertbewust.nl gelanceerd. Daarna werd 's middags het tweede bord onthuld bij de familie Van de Lagemaat in Lunteren. De onthulling werd verricht door wethouder Roel Kremers van de gemeente Ede en Jaco Geurts, Tweede Kamerlid en één van de initiators van Vallei Boert Bewust. 

Iedereen die geïnteresseerd is in het boerenbedrijf, was 20 april van harte welkom om biggen te knuffelen en te proeven van het Valleivarken. Heeft u het gemist? U bent elke dag welkom want boerderij Van de Lagemaat is een zichtstal waar je elke dag gratis naar de zeugen en biggetjes kunt kijken vanachter de speciale kijkruimtes. Ook is er een tv aanwezig met live webcambeelden van alle afdelingen in het varkensbedrijf. Kom dus elke dag van 10.00 tot 20.00 uur varkens kijken aan de Klomperweg 125 in Lunteren. In de winterperiode zijn de openingstijden van 11.00 tot 17.00 uur.

Varkens kijken bij Boerderij van de Lagemaat - varkens zichtstal in Lunteren

Achtergrond Vallei Boert Bewust

Vallei Boert Bewust wordt gecoördineerd door projectbureau Vallei & Heuvelrug. Initiatiefnemers zijn varkenshouders die lid zijn van LTO Noord en de NVV (Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders). Project Vallei Boert Bewust is één van de projecten in het programma van de Regio FoodValley en draagt bij aan de FoodValley-ambitie voor vernieuwing van de landbouwsector. Het project is mede gefinancierd door de gemeenten van de Regio FoodValley en de provincie Gelderland.

Bron bovenste foto: Varkens VandaagLees ook dit artikel

Bruin wild zwijn is veranderd in roze varken

Het wilde zwijn ziet er met zijn bruine vacht heel anders uit dan het roze varken dat wij in Nederland kennen. Terwijl de roze varkens nakomelingen zijn van het wilde zwijn dat in de bossen leeft. ...

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Weekend van het Varken 2012

Op 8 en 9 september 2012 wordt voor de zesde keer het... Lees verder

De zeug verhuist en krijgt meer ruimte

Sinds kort hebben de zeugen meer ruimte, ze zijn namelijk... Lees verder

Boerin Mirella droomt van McDreamy

Varkenshouder Mirella van de Ven van Boerderij 't Venster... Lees verder

Varkenshouders hebben Passion for Pigs

Passion for Pigs is een nieuwe slogan in de varkenshouderij.... Lees verder

Gezinnen ontdekken varkenshouderij tijdens het Weekend van het Varken

Het Weekend van het Varken op 8 en 9 september heeft... Lees verder

©2018 Over Varkens