Veehouderij tegen kanker doneert 1,4 miljoen aan Alpe d’HuZes!

BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, fietst met 216 fietsers mee met de Alpe d’HuZes om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Dit jaar is er een recordbedrag van bijna 1,4 miljoen euro opgehaald welke 6 juni symbolisch door de groep van BIG Challengers (herkenbaar aan hun roze helmen en zwarte fietskleding) over de finish werd gedragen. Het is de vijfde keer dat de veehouderij onder de noemer BIG Challenge in actie komt op de Alpentop.

De motivatie onder de fietsers om gezamenlijk een vuist te maken tegen kanker is groot. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen reden om mee te fietsen. De meesten hebben iemand op de ‘bagagedrager’ zitten tijdens de beklimmingen. Ouders, partners, vrienden, collega’s en zelfs kinderen die getroffen zijn door de ziekte kanker. Dit bleek eens te meer op 4 juni tijdens de bewogen motivatiebijeenkomst die het team BIG Challenge op de berg organiseerde.

Veehouders willen een einde aan de dodelijke ziekte kanker

De fietsers van BIG Challenge wilden 6 juni ongeveer 850 keer de 21 bochten van Alpe d’Huez bedwingen. Een sportieve prestatie die alleen mogelijk is met de motivatie iets voor een ander te kunnen betekenen. De fietsers hebben daarbij één doel voor ogen: kanker omturnen van een dodelijke ziekte naar een ziekte waarmee goed te leven is.

Sponsoractiviteiten, biggenraces, verkoop van t-shirts

Daarom fietsen zij zich nu het zuur in de benen en benaderden ze in de afgelopen maanden vele sponsors. De BIG Challenge-fietsteams organiseerden tal van sponsoractiviteiten, zoals biggenraces, dienstenveilingen, verkoop van de ‘Cool’ T-shirts, spinningmarathons en thema-avonden. Ook is een speciaal glossytijdschrift verschenen: De ‘Martin’ (vernoemd naar boer Martin van de laatste editie Boer zoekt vrouw).

'Wat een grote groep en wat een groot bedrag'

Op 5 juni hebben circa 20 fietsers en lopers van BIG Challenge meegedaan met de Alpe d’HuZus. Op  6 juni deden 213 fietsers en 3 runners mee. Om 19.45 uur ging het publiek uit hun dak toen de 200 fietsers over de finish kwamen. ‘Wat een grote groep’ en ‘wat een bedrag’ gaat het door de mensenmassa. Aan het lint van fietsers met roze helmhoesjes, het herkenningsteken van BIG Challenge, lijkt dan ook geen einde te komen. Trots en zichtbaar genietend dragen de fietsers een cheque met zich mee van bijna 1,4 miljoen euro.

Dit was het moment waar alle 216 deelnemers, bestaand uit varkens-, pluimvee,- rundveehouders, dierenartsen, voeradviseurs en anderen uit de veehouderij, van droomden. Hier hebben zij zich een jaar lang keihard voor ingezet met fietstraining en inzamelen van sponsorgeld. De ontlading en de emotie is van de gezichten af te lezen.

Oprichter Herman Houweling

Herman Houweling was zelf door de ziekte kanker getroffen. Hij heeft de verbinding gelegd tussen de veehouderij en de strijd tegen deze ziekte. Herman wilde vanuit de sector waar hij zich dagelijks met hart en ziel had ingezet voor het welzijn en de gezondheid van dieren in actie komen om mensen met kanker een goed, gelukkig en gezond leven te kunnen bieden. Herman overleed in 2010.

216 deelnemers uit de veehouderij 

BIG Challenge is sindsdien van 1 man uitgegroeid naar 216 deelnemers, vergezeld van een grote groep vrijwilligers en supporters. Het team heeft internationale deelnemers uit Duitsland, België en Frankrijk. In 2012 haalde BIG Challenge 1,3 miljoen euro binnen voor het Alpe d’HuZes/ KWF Fonds. De BIG Challengers-fietsers maken deel uit van 8.000 deelnemers aan Alpe d’HuZes.

 Lees ook dit artikel

BIG Challenge 2012 is van start!

Op 3 juni is de Alpe d'Huzes 2012 geopend in een bomvol Palais des Sports. Tijdens de BIG Challenge, op 6 en 7 juni, beklimmen 185 mensen uit de veehouderij zo vaak mogelijk de heroïsche berg Alpe ...

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Alles wat u ooit wilde weten over varkensmelk

In de supermarkt is alleen maar melk van koeien en... Lees verder

Veehouderij tegen kanker haalt 1,2 miljoen op voor Alpe d’HuZes / KWF

7 Juni heeft BIG Challenge met zo’n 180 fietsers... Lees verder

Op zoek naar het verhaal achter het vlees in de supermarkt

Als stadsmens word je bedolven onder prachtige marketingverhalen,... Lees verder

De open dag van een mega nieuw bedrijf

Onlangs heb ik een open dag georganiseerd bij een splinternieuw... Lees verder

Boerin Mirella droomt van McDreamy

Varkenshouder Mirella van de Ven van Boerderij 't Venster... Lees verder

©2018 Over Varkens