Veehouderij tegen kanker haalt 1 miljoen euro op voor Alpe d'HuZes

BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, zamelde met veel activiteiten in mei nog veel geld in voor Alpe d'HuZes. De teller van BIG Challenge staat op één dag vóór de beklimmingen op € 1.094.682! De verwachting is dat dit bedrag 6 en 7 juni, tijdens Alpe d'HuZes, nog flink groeit. Elke beklimming levert namelijk ook nog het nodige op.

Veehouderij tegen kanker

De afgelopen maanden benaderden de 185 fietsers van BIG Challenge vele sponsors en organiseerden ze een groot scala aan sponsoractiviteiten. Onder andere meerdere biggenraces, agrarische dienstenveilingen, de Avond van het Varken en een koeschilderfestijn. Verder waren ze te vinden op evenementen als de Campina- boerderijdagen en diverse jaarmarkten en Koninginnemarkten.

Vee industrie wil 700 keer de Alpe d'Huez beklimmen

Tijdens de koersdagen 6 en 7 juni proberen de fietsers van BIG Challenge zo'n 700 keer de 21 bochten van Alpe d'Huez te bedwingen. Een sportieve prestatie die alleen mogelijk is met de motivatie iets voor een ander te kunnen betekenen. De motivatie onder de fietsers is groot om van Alpe d'HuZes weer een groot succes te maken en greep te krijgen op de ziekte kanker. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen reden om mee te fietsen. De meesten hebben iemand op de 'bagagedrager' zitten tijdens de beklimmingen. Ouders, partners, vrienden, collega's en zelfs kinderen die getroffen zijn door de ziekte kanker. Voorafgaand aan de koersdagen organiseert BIG Challenge voor alle fietsers en supporters een motivatiebijeenkomst op de berg, waar enkele fietsers vertellen wat hun motivatie is.

KWF zeer positief over inzet van veehouderijen

BIG Challenge is een actie vanuit de Nederlandse veehouderijen in de strijd tegen kanker. De actie is gestart in 2009 door oprichter Herman Houweling. In 2011 passeerde BIG Challenge als eerste team binnen Alpe d'HuZes de magische grens van 1 miljoen euro aan sponsorgeld. In 2011 nam een team van 80 fietsers uit de sector deel aan Alpe d'HuZes. Zij brachten bijna 650.000 euro mee. Dit bedrag is 100% gedoneerd aan het KWF.

Alpe d'HuZes haalt tot nu toe 20,1 miljoen euro op!

De actie Alpe d'HuZes heeft in 2011 het recordbedrag van 20,1 miljoen euro opgehaald voor het Alpe d'HuZes/KWF-Fonds. In 2012 beklimmen 8.000 fietsers de Alpe d'HuZes. De verwachting is dat zij gezamenlijk 30 miljoen euro inzamelen. De teller staat inmiddels op het bedrag van 2011. Meer informatie op: www.opgevenisgeenoptie.nl.

Veehouderij tegen kanker haalt 1 miljoen euro op voor Alpe d'HuZes Lees ook dit artikel

Bruin wild zwijn is veranderd in roze varken

Het wilde zwijn ziet er met zijn bruine vacht heel anders uit dan het roze varken dat wij in Nederland kennen. Terwijl de roze varkens nakomelingen zijn van het wilde zwijn dat in de bossen leeft. ...

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Kookwedstrijd het lekkerste varkensvleesgerecht

Varkensvlees is lekker, veelzijdig, gezond en betaalbaar.... Lees verder

11 Weetjes over de Nederlandse varkenshouderij

Wist je dat de varkenshouderij in Nederland wereldwijd... Lees verder

Varkens en speelgoed

Varkens zijn intelligente, nieuwsgierige dieren die... Lees verder

Wat zijn megastallen?

Schaalvergroting is een ontwikkeling die jarenlang... Lees verder

Waar spelen varkens mee?

Steeds meer varkenshouderijen in Nederland hebben speelgoed... Lees verder

©2018 Over Varkens