Weekend van het Varken, leuk gratis uitje!

Heb je dit weekend nog geen plannen? En heb je eigenlijk geen idee waar je stukje varkenvlees precies vandaan komt? Stap dan op zaterdag 14 en zondag 15 september in de stal tijdens het Weekend van het Varken. Bij 39 varkensbedrijven is iedereen welkom om zelf te zien hoe varkens gehouden worden. Voor kinderen is er van alles te doen, zoals biggetjes knuffelen, schilderen, schminken, knutselen of spelen op het springkussen. Ook zijn er proeverijen en live muziek.

Weekend van het Varken

Op elke boerderij worden verschillende activiteiten georganiseerd en overal kun je je vragen stellen aan de boer of boerin. De toegang is helemaal gratis dus kom ook gezellig varkens kijken met de hele familie! Kijk op stapindestal.nl voor een boerderij bij jou in de buurt. Hier vind je ook de openingstijden en de activiteiten per boerderij.

Varkens zichtstallen en het Weekend van het Varken

Het Weekend van het Varken wordt voor de 7e keer georganiseerd door de Stichting Varkens in Zicht. De stichting wil de varkenshouderij voor iedereen toegankelijk en inzichtelijk maken. Daarvoor hebben ze naast het Weekend van het Varken ook 25 zichtstallen ontwikkeld. Dit zijn varkenshouderijen met speciale kijkruimtes zodat iedereen het hele jaar door gratis naar de varkens kan komen kijken. De zichtstallen zijn elke dag open en je kan zonder afspraak terecht. Ook in het weekend, op feestdagen en in vakanties zijn ze open voor publiek.

Win een BBQ-pakket

Ga je op 14 en 15 september een varkenshouderij bezoeken tijdens het Weekend van het Varken? Laat het weten op Facebook of Twitter en maak kans op twee overheerlijke barbecuepakketten! Het ambachtelijke vlees komt van één van de 25 zichtstallen. Ga naar Facebook.com/Stapindestal en reageer op het actie bericht of stuur een tweet met #WvhV of @Stap_indestal. De winnaar wordt 17 september bekend gemaakt.

Kom varkens kijken tijdens het Weekend van het Varken


Free Joomla Extensions

Word vriend van jouw boer

Vind jij het Weekend van het Varken of de 25 zichtstallen ook een goed initiatief? Word dan vriend van boer Pieter, Maarten of één van de andere boeren en steun Stap in de Stal bij het openstellen van de varkensbedrijven. Voor € 15,- steun je de varkenshouder voor één jaar en jij geniet van de vriendenvoordelen! Lees verder 

Boerenzonen Cas en Joep nodigen alle kinderen uit voor het Weekend van het Varken


Free Joomla Extensions
Lees ook dit artikel

Bruin wild zwijn is veranderd in roze varken

Het wilde zwijn ziet er met zijn bruine vacht heel anders uit dan het roze varken dat wij in Nederland kennen. Terwijl de roze varkens nakomelingen zijn van het wilde zwijn dat in de bossen leeft. ...

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Gezinnen ontdekken varkenshouderij tijdens het Weekend van het Varken

Het Weekend van het Varken op 8 en 9 september heeft... Lees verder

Vijf afdelingen in een varkenshouderij

Als een varkenshouderij zowel zeugen als vleesvarkens... Lees verder

Biggetjes, hoe worden ze geboren?

De geboorte van biggetjes geeft in het algemeen niet... Lees verder

Veehouderij tegen kanker doneert 1,4 miljoen aan Alpe d’HuZes!

BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, fietst met... Lees verder

Varkensvlees is gezellig

Enige weken geleden hebben we met onze familieleden... Lees verder

©2018 Over Varkens