Varkensvlees is in Nederland één van de meest gegeten vleessoorten. Over de productie ervan en over het eten van varkensvlees (bereiding/voedingsstoffen) is veel te vertellen.

Weten waar varkensvlees vandaan komt (2)

Weten waar varkensvlees vandaan komt (2)Zoals in mijn vorige verhaal te lezen is, ben ik verbaasd over het feit dat sommige mensen niet weten waar het vlees dat op tafel staat vandaan komt. Ook in 2014 hebben we voor een project binnen de HAS hogeschool twee HAS varkens groot gebracht. De opdracht die de studenten kregen was heel simpel; hier heb je twee hele levende varkens, zorg dat het hele varken verwerkt wordt. De projectgroep bestond uit een combinatie van dier- en veehouderij en food-design studenten. Iedere student met zijn eigen focus.

Lees meer...

Weten waar varkensvlees vandaan komt

Weten waar varkensvlees vandaan komtOpgegroeid op de boerderij en nu als boerin/docent HAS hogeschool kom ik er steeds vaker achter dat ik bevoorrecht ben. Ik leef in het buitengebied, mijn kinderen kunnen op ons erf buiten spelen. Het allerliefste rijden ze alle drie de hele dag met de traptractors rond. In de zomer kunnen we lekker buiten zitten, verse groenten uit eigen tuin eten en vlees consumeren van onze eigen dieren. Of van een dier uit de buurt. Dus ik weet waar mijn vlees vandaan komt. Dat dit bij een consument niet zo is, heb ik me pas een jaar terug beseft.

Lees meer...

Kookwedstrijd het lekkerste varkensvleesgerecht

Varkensvlees is lekker, veelzijdig, gezond en betaalbaar. Ideaal als basis voor de beste gerechten met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Speciaal daarom organiseert Varkens Vandaag voor de tweede keer de kookwedstrijd 'Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland' voor restaurants en kookclubs.

Kookwedstrijd het lekkerste varkensvleesgerecht

Lees meer...

Worst maken kan iedereen

Pas geleden heb ik eens een middag wat anders gedaan. Ik was nieuwsgierig naar het volgende: hoe maak ik worst? Ik had al eens rondgesnuffeld op internet, maar ik wilde het een keertje zelf doen. Dus schreef ik me in voor een Worst Workshop en worst maken, dat viel nog niet mee.

Worst van varkensvlees

Lees meer...

Nederlanders geven meer geld uit aan vlees

Ondanks de economische omstandigheden is in 2012 een recordbedrag uitgegeven aan vlees en vleesproducten. Nederlanders gaven volgens het Productschap Vee en Vlees in 2012 ruim € 40 miljoen meer uit ten opzichte van 2011. De vleesprijs is mede gestegen door hogere grondstofprijzen. Verder hebben supermarkten volgens het productschap minder gestunt met vlees.

Varkensvlees

Lees meer...

Lekkerste varkensvlees gerecht van Nederland gewonnen door restaurant Korianders

Restaurant Korianders uit Rhenen won 8 december de finale van het beste varkensvlees gerecht van Nederland. De jury bestaande uit topkoks en varkenshouders kozen het fusion gerecht met Aziatische invloeden van Jeffrey Schoeman als beste gerecht. Zijn Livar haas met onder meer spruitkool, buikspek, wang en masala werd als meest smaakvol gekozen.

De finalisten en jury van het lekkerste varkensvlees gerecht van Nederland

Lees meer...

Crowdsourcing project Meat your Own zoekt vleesliefhebbers

Consumenten die willen meedenken over de kwaliteit en de productievoorwaarden van hun vlees kunnen hiervoor terecht bij het project Meat your own.

Varkensvlees

Lees meer...

Doe mee aan de kookwedstrijd Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland

Nederlandse varkenshouders hebben vanuit Varkens Vandaag een kookwedstrijd gelanceerd waarbij ze hobbykoks, restaurants en kookclubs oproepen om het lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland te maken. Doe mee en zend het recept in van een lekker en bijzonder voorgerecht, hoofdgerecht of een lunchgerecht.

Varkensvlees

Lees meer...

Varkensvlees is gezellig

Enige weken geleden hebben we met onze familieleden afgesproken een barbecue te organiseren op een zondag in juli. Gezellig met elkaar wat eten, drinken en 'buurten' zoals dat in Brabant gezegd wordt. Kindjes erbij en het feest is compleet.

Varkensvlees op de bbq

Lees meer...

Voedselkwaliteit

Tijdens de lunch, als snack of als onderdeel van de warme maaltijd; voor veel consumenten is vlees dagelijks een belangrijk onderdeel van de voeding. Het is van groot belang dat zij op de kwaliteit van vlees kunnen vertrouwen.

Voedselkwaliteit

Lees meer...

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Steeds meer ballen in het biggenhok

Steeds meer varkenshouders gebruiken speelballen om... Lees verder

Hoera, de zeug is zwanger!

In Nederland zijn verschillende soorten varkenshouderijen.... Lees verder

Antibiotica gebruik bij varkens met 60% gedaald

Het antibioticagebruik in de varkenshouderij in Nederland... Lees verder

Varkensrassen in de Nederlandse varkenshouderij

Welke rassen worden in de Nederlandse Varkenshouderij... Lees verder

Weekend van het Varken, leuk gratis uitje!

Heb je dit weekend nog geen plannen? En heb je eigenlijk... Lees verder

links Varkensvlees

©2018 Over Varkens