Varkensvlees is gezellig

Enige weken geleden hebben we met onze familieleden afgesproken een barbecue te organiseren op een zondag in juli. Gezellig met elkaar wat eten, drinken en 'buurten' zoals dat in Brabant gezegd wordt. Kindjes erbij en het feest is compleet.

Varkensvlees op de bbq

Het weer op zondag zou een stuk minder mooi worden dan de dagen er voor. We waren toch echt van plan om de barbecue door te laten gaan en dus werd er vlees gehaald bij een plaatselijke boerderijwinkel. Varkensvlees, rechtstreeks van de boer. Ik ken die varkenshouder en weet hoe hij met zijn dieren om gaat: diervriendelijkheid staat hoog in het vaandel. En wij vinden het wel zo prettig om te weten welk vlees je in de kuip hebt.

In de loop van die zondagochtend werden de vooruitblikken van buienradar geleidelijk beter en warempel, het werd droog en de temperatuur was aangenaam.

Om 15.30 uur heb ik de barbecue gevuld met houtskool. Hoewel het aanmaken van de houtskool wat lastig was door de wind, kon ik een uur later de briketten op de houtskool schudden. De barbecue werd loeiheet. Het bakken kon beginnen! Overigens is goed barbecuen een kunst op zich. Bekijk de BBQ-tips.

Varkensvlees op de bbq

Iedereen was enthousiast over het varkensvlees, lekkere malse halskarbonades, magere schnitzel, echte hamburgers, doorregen speklapjes, worst en saté van de haas. Het rooster dan de barbecue stond op de hoogste stand en zo kon het vlees lekker rustig bruin worden. Het werd echt genieten, genieten van het samenzijn, genieten van het 'buurten', genieten van het pilsje en.. genieten van het varkensvlees. Bekijk de varkensvlees recepten voor de barbecue.

Het deed me even denken aan een open dag die we vorig jaar georganiseerd hebben bij een varkenshouder met een nieuwe, duurzaam gebouwde varkensstal. We kozen toen voor het thema 'Nederlands varkensvlees, lekker en gezond'. Een thema wat op deze zondag zeker ook van toepassing was. Toch wil ik iets toe voegen aan die slogan van toen, het schoot me ineens te binnen: Nederlands varkensvlees, lekker en gezond.. en gezellig!

Toen we later alles opgeruimd hadden, begon het keihard te regenen. Deze barbecue was ons blijkbaar gegund door de weergoden! Mijn nieuwe stelling is nu: varkensvlees is gezellig. Nu hopen dat we er deze zomer nog vaak van kunnen genieten!Lees ook dit artikel

Waar komt varkensvlees vandaan?

Varkensvlees komt van dieren die leven op een boerderij. Deze varkens worden speciaal gefokt zodat ze na een tijdje geslacht kunnen worden zodat mensen het vlees kunnen eten. Maar voordat het stukj ...

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Bruin wild zwijn is veranderd in roze varken

Het wilde zwijn ziet er met zijn bruine vacht heel... Lees verder

Crowdsourcing project Meat your Own zoekt vleesliefhebbers

Consumenten die willen meedenken over de kwaliteit... Lees verder

Olympische Spelen voor biggen

Geniet u ook zo van alle beelden en verhalen die deze... Lees verder

Varken als huisdier

Wij komen als dierenarts regelmatig problemen tegen... Lees verder

Steeds meer ballen in het biggenhok

Steeds meer varkenshouders gebruiken speelballen om... Lees verder

links Varkensvlees

©2018 Over Varkens