biggen

Gemaakt op maandag 06 januari 2014 / Overig
Tags: Veetransport, Varkenstransport, Varkensvervoer, Varkens, Biggen, Verklaring Verordening Varkenslevering (VVL), Varkenshandel, Transport varkens, Vervoer Varkens
Hoe worden varkens vervoerd? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied? Cees Oostrom, voorzitter van de sector Varkenshandel en biggen van de Nederlandse Bond voor Handelaren in Vee (NBHV) ... lees verder »
Gemaakt op dinsdag 09 juli 2013 / Het Varken
Tags: de zeug, fokzeugen, zeugen, biggen, biggetjes, toom biggen
De draagtijd van een varken is 3 maanden, 3 weken en 3 dagen. Dan bevalt de zeug van gemiddeld 13 biggen. In de varkenshouderij wordt dit nest jonge dieren een worp genoemd. Maar een zeug kan ook 16 of ... lees verder »
Gemaakt op woensdag 01 mei 2013 / De boer op
Tags: biggenrace, biggetje
Tijdens de drukbezochte plattelandsmarkt in Gemert kon jong en oud op de foto met een biggetje in de hand. Ter plekke werd een mooie afdruk gemaakt en zo kon het souvenir gelijk mee naar huis. De varkenshouders ... lees verder »
Gemaakt op donderdag 11 april 2013 / De boer op
Tags: big challenge, biggen, varkenshouderij
... Challenge is een actie vanuit de Nederlandse veehouderij in de strijd tegen kanker. De actie is gestart in 2009 door oprichter Herman Houweling vanuit de varkenshouderij en is nu uitgebreid met de melkvee ... lees verder »
Gemaakt op donderdag 03 januari 2013 / Het Varken
Tags: biggen, fokzeugen, de zeug, varken, intensieve veehouderij, varkens fokken
Geboortehulp. Het woord zegt het al, hulp bij geboorte. Soms is dat nodig als de geboorte te traag verloopt. Er kan een big dwars liggen of twee biggen willen er tegelijk uit. Ook kan het een dode big ... lees verder »
Gemaakt op maandag 12 november 2012 / Varkenshouderij
Tags: de zeug, intensieve veehouderij, biggen, drachtig
In Nederland zijn verschillende soorten varkenshouderijen. Eén daarvan is een zogenaamd vermeerderingsbedrijf waar fokzeugen gehouden worden die biggetjes ter wereld brengen. De zeugen worden twee keer ... lees verder »
Gemaakt op dinsdag 23 oktober 2012 / Het Varken
Tags: gespeende biggen, varken, de zeug, voer
Als de biggen bij de zeug een paar dagen oud zijn beginnen we al met het bijvoeren van de biggen. In feite is dit een voorbereiding voor het moment dat de biggen het zonder moeder moeten doen en zelfstandig ... lees verder »
Gemaakt op donderdag 09 augustus 2012 / De boer op
Tags: gespeende biggen, weekend van het varken
Geniet u ook zo van alle beelden en verhalen die deze dagen voorbij komen van de Olympische Spelen? Kom dan tijdens het Weekend van het Varken kijken hoe onze biggen getraind zijn voor de spelen die wij ... lees verder »
Gemaakt op maandag 23 juli 2012 / Voer en gezondheid
Tags: biggen, gespeende biggen, de zeug, wat eten varkens, melk
In de supermarkt is alleen maar melk van koeien en soms geitenmelk te koop. Varkensmelk zien we eigenlijk nooit. Bestaat dit en worden varkens ook gemolken? Lees hier alles over varkensmelk en over biggetjes ... lees verder »
Gemaakt op woensdag 27 juni 2012 / Het Varken
Tags: biggetjes, biggen, de zeug
De geboorte van biggetjes geeft in het algemeen niet zoveel problemen. Een volwassen zeug weegt ongeveer 200 kilo en een pasgeboren biggetje zo'n 1200 gram. De big weegt dus 0,6% van de zeug. Bij mensen ... lees verder »
Gemaakt op donderdag 05 april 2012 / Voor kinderen
Tags: de zeug, biggen, draagtijd varken, biggetjes
Veel mensen denken dat een zeug 8 biggetjes krijgt, maar dat klopt niet. Ontdek het goede antwoord in dit filmpje. http://www.youtube.com/watch?v=qqElnrw9XTI Kleine biggetjes en 'gespeende biggen' ... lees verder »
Gemaakt op dinsdag 03 april 2012 / Het Varken
Tags: video, varken, biggen, wat eten varkens
Varkens zijn bijzondere dieren. Ze lijken een beetje op mensen. Zo houden ze van zoetigheid en is de geur en smaak van voedsel voor hen belangrijk voor een goede eetlust. Ze hebben bijna dezelfde spijsverteringsorganen ... lees verder »
Gemaakt op donderdag 22 maart 2012 / Voor kinderen
Tags: varkenshouderij, huisvesting varkens, de zeug, gespeende biggen, vleesvarkens
Als een varkenshouderij zowel zeugen als vleesvarkens heeft dan zijn er verschillende ruimtes waar de varkens in opgroeien. Iedere afdeling heeft zijn eigen kenmerken die hier worden toegelicht. We beginnen ... lees verder »

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Veehouderij tegen kanker doneert 1,4 miljoen aan Alpe d’HuZes!

BIG Challenge, veehouderij tegen kanker, fietst met... Lees verder

Antibiotica gebruik bij varkens met 60% gedaald

Het antibioticagebruik in de varkenshouderij in Nederland... Lees verder

Varkensboer leert varkens om naar de wc te gaan

Op 22 maart hield de familie Roes een open dag in hun... Lees verder

Frisse lucht in de varkensstal

Als je langs een varkenshouderij rijdt zie je soms... Lees verder

Kleurplaten varken

Ben je op zoek naar een varken kleurplaat? Hier staan... Lees verder

©2018 Over Varkens