Voor Varkenshouders


Promotiematerialen bestellen »

23 oktober 2012
Heb jij wat te vertellen? Kom maar op, wij zetten je verhaal op film. Tijdens LIV Hardenberg start deze filmactie voor varkenshouders. Varkenshouders worden uitgenodigd zelf met een idee te komen voor een film over het eigen bedrijf op kosten van de Informatiecampagne Varkenshouderij van PVV, NVV en LTO.

Filmactie

Een film die in 3 minuten het verhaal vertelt over het bedrijf en dat tevens bijdraagt aan de informatievoorziening over de Nederlandse varkenshouderij. Het moet kijkers (doelgroep: gezinnen met jonge kinderen) een nieuwe, verrassende of frisse kijk geven op wat er achter de staldeuren gebeurt. Insturen kan tot 1 december 2012.

Een driekoppige jury bestaande uit Productschap Vee en Vlees, LTO en NVV beoordelen de inzendingen op basis van de volgende criteria:

  • Past in het concept 'Vertel je eigen verhaal'
  • Sluit aan bij de interesse van de doelgroep (gezinnen met jonge kinderen)
  • Draagt bij aan de informatievoorziening over de varkenshouderij
  • Is het idee creatief en origineel
  • Is het haalbaar en betaalbaar
  • Bruikbaar voor verdere informatievoorziening over de varkenshouderij

Daarnaast worden de films verspreid in de varkenshouderij om te tonen tijdens open dagen, op websites en op youtube.com.

Interesse? Kom dan tijdens LIV Hardenberg naar de stand van Productschap Vee en Vlees, stand 425.

15 september 2012
Oproep: Varkenshouders gezocht voor het Weekend van het Varken 2013

De Stichting Varkens in Zicht is op zoek naar varkensbedrijven die mee willen doen aan het Weekend van het Varken 2013 in september 2013. Wilt u burgers laten zien hoe de varkenshouderij er nu echt uitziet doe dan mee! Vooral in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland en Flevoland zoeken we varkensbedrijven die twee dagen lang bezoekers te woord willen staan en leuke activiteiten voor kinderen willen organiseren op het bedrijf. Alle varkensbedrijven kunnen meedoen, of u nu een vermeerderingsbedrijf heeft, een gesloten bedrijf of juist een bedrijf met fokvarkens. Het maakt niet uit of u groot of klein bent en u hoeft ook geen speciale kijkruimte te hebben.

Helpt u mee?
Bent u bereid om uw bedrijf open te stellen voor publiek dan ontvangt u naast duizend tot duizenden bezoekers ook een vergoeding van de Stichting Varkens in Zicht. Neem voor meer informatie contact op met Mechie Beurskens-Voermans van de Stichting Varkens in Zicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 38 43 67 09.

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Dagje uit? Bezoek gratis een varkensbedrijf

In Nederland zijn 20 varkensstallen waar je vanuit... Lees verder

Ik kies voor

Nog even en dan zijn er weer verkiezingen. U kunt weer... Lees verder

Biggetjes, hoe worden ze geboren?

De geboorte van biggetjes geeft in het algemeen niet... Lees verder

De passie van varkenshouder Eric van Zutphen

Varkenshouder Eric van Zutphen vindt het varken een... Lees verder

Bent u ooit naar een open dag geweest in de varkenshouderij?

Er is veel commentaar op de varkenshouderij. We zijn... Lees verder

©2017 Over Varkens