Lekkerste varkensvlees gerecht van Nederland gewonnen door restaurant Korianders

Restaurant Korianders uit Rhenen won 8 december de finale van het beste varkensvlees gerecht van Nederland. De jury bestaande uit topkoks en varkenshouders kozen het fusion gerecht met Aziatische invloeden van Jeffrey Schoeman als beste gerecht. Zijn Livar haas met onder meer spruitkool, buikspek, wang en masala werd als meest smaakvol gekozen.

De finalisten en jury van het lekkerste varkensvlees gerecht van Nederland

Kookwedstrijd georganiseerd door Hanos en varkenshouders

Varkensvlees is veelzijdig, lekker en betaalbaar. Ideaal om te verwerken tot de beste gerechten in restaurants. Daarom organiseerden Hanos en Nederlandse varkenshouders afgelopen zomer een wedstrijd voor restaurants die het beste varkensvlees gerecht van Nederland op hun menukaart voeren. Aan de wedstrijd deden 60 restaurants uit heel Nederland mee. Opvallend was daarbij het aantal inzendingen waarbij bewust werd gekozen voor vlees van een bijzonder, delicaat ras varken en voor de bijzondere en minder bekende onderdelen van het varken waarmee werd gekookt.

"Mensen waarderen varkensvlees niet altijd"

De Drie Gebroeders uit Gerwen, Restaurant 1910 uit Eindhoven, Plaats 1 uit Nijmegen, Pret a Porter uit Utrecht en Korianders uit Rhenen ontvingen een prijs voor het beste varkensvleesgerecht van Nederland. Tijdens de finale, op 8 december streden de restaurants in een kookwedstrijd, om de hoofdprijs. De jury, onder leiding van Hein Willemsen – Meesterkok, oud patron-cuisinier van de Hofstee te Bladel, was bijzonder gecharmeerd van het "Livar haas met Spruitkool" van Korianders. Het gerecht werd gecombineerd met onder andere krokant buikspek, zacht gegaarde wang, gerookte amandel en masala. Ieder onderdeel werd door Korianders op een andere manier bereid; braden, stoven, langzaam garen en frituren. Het zorgde voor een optimale smaak en structuur beleving. "Mensen waarderen varkensvlees niet altijd, maar door het gebruik van specifieke varkensrassen kan varkensvlees zich heel goed onderscheiden in smaak en beleving." zei Jeffrey Schoeman tijdens de wedstrijd. De jury had veel waardering voor de combinatie van de Aziatische en Europese keuken in het gerecht. Daardoor stak het qua smaak boven alle andere gerechten uit.

"Met specifieke varkensrassen onderscheiden in smaak en beleving"

De kookdemonstraties en finale om de gouden award vonden plaats op zaterdag 8 december tijdens de Kerstfair van Hanos in Eindhoven. De kookdemonstraties werden gepresenteerd door de bekende Belgische TV presentatrice Sabine Goethals. De jury bestond uit Hein Willemsen – Meesterkok, oud patron-cuisinier van de Hofstee te Bladel, Armijn van Nierop - Chefkok van Hostellerie Vangaelen te Heeze en vertegenwoordigers van Livar, Friberne en Heyde Hoeve. De wedstrijd om het beste varkensvleesgerecht van Nederland, wordt komend jaar weer gehouden. Kijk voor inschrijven en meer informatie op www.varkensvandaag.nl.

Lees ook: Doe mee aan de kookwedstrijd het lekkerste varkensvleesgerecht van Nederland

Abonneren

Komende evenementen

geen opkomende evenementen

Populaire artikelen

Varkenshouders hebben Passion for Pigs

Passion for Pigs is een nieuwe slogan in de varkenshouderij.... Lees verder

Varkensstal van de toekomst

De familie Oosterlaken in Beers heeft een gloednieuwe... Lees verder

Varkenshouder Henk Kuijpers op de fiets naar de Alpe d'Huez

Op 6 en 7 juni vindt de Alpe d'HuZes plaats, het... Lees verder

Weten waar varkensvlees vandaan komt (2)

Zoals in mijn vorige verhaal te lezen is, ben ik verbaasd... Lees verder

Alle informatie over varkensvlees

Varkensvlees is in Nederland één van de meest gegeten... Lees verder

links Varkensvlees

©2018 Over Varkens